Reservering Newbornshoot

Informatie newborn fotografie 

Je kindje is iets heel bijzonders en is maar heel even zo klein. Wat is er dan niet mooier om een dierbare herinnering van je kindje te laten maken en deze herinnering aan ze meegeven als ze volwassen zijn? Ik verzorg uw fotoshoot met heel veel zorg en geduld om zo dit mooie moment vast te leggen.

De fotosessie vindt plaats bij jou thuis.  Bij je thuis kan je lekker ontspannen en heb je alles voor je baby bij de hand. Een fotosessie met een pasgeboren baby vergt veel geduld en neemt dus veel tijd in beslag. Voor een shoot trek ik ongeveer 3 uur uit. Bij voorkeur kom ik zo rond de voeding, dan kan ik alles vast opzetten en wordt het kindje rustig. Natuurlijk is er tussendoor tijd voor een knuffel en/of verschoning. Tenslotte krijg je met een ontspannen en tevreden baby de mooiste foto’s. 

Newborn sessies gebeuren tussen 4-14 dagen oud, maar ik zal de fotosessie niet weigeren als uw baby een beetje ouder is. 

In de eerste weken na de geboorte krult je baby nog makkelijk en zonder ongemak op in die lieve knusse poses, zijn skelet is nog aangepast aan het leven in de baarmoeder. Dit, uit voornamelijk kraakbeen bestaande skelet, gaat al snel uitharden, omdat de flexibiliteit die het kraakbeen bood, niet meer nodig is buiten de baarmoeder. Tevens slaapt je kindje die eerste weken nog veel en vast. Dit is de reden dat newbornsessies voor de 14de dag na de bevalling plaats vinden.

Omdat je kindje tijdens de sessie voornamelijk bloot is, is het belangrijk dat de omgevingstemperatuur goed is. Wees hierop voorbereid en trek luchtige kleding aan. Ik neem ook een mini kacheltje mee, deze straalt direct warmte op de plek waar het kindje komt te liggen.

Aangezien ik alleen werk vraag ik één van de ouders vaak om hulp. Het gaat hierbij om het houden van toezicht en het ondersteunen van je kindje bij bepaalde poses. Tijdens een sessie zet ik je kindje in verschillende poses op de foto. De ‘gewilligheid’ van je baby speelt hierbij een grote rol. Het welbevinden van je kindje staat centraal. Jullie baby heeft de regie in handen, nooit zal ik een pose afdwingen. Het is belangrijk te weten dat niet iedere baby elke houding prettig vindt. Pin je dus niet te veel vast op die ene foto.

Heb je bepaalde ideeën voor jullie sessie? Dit is uiteraard bespreekbaar. Ik zal echter altijd de veiligheid in overweging nemen voordat ik beslis om de opname te maken. Het aanleveren van props, mutsjes e.d. is niet nodig. Ik zorg voor de nodige spulletjes waar je uit kunt kiezen